Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Här hittar du information om aktuella utbildningar i Stockholms Skidförbunds regi. Information gällande hur processen går till inför ansökan till skidgymnasium, klicka här.

Är du intresserad av Svenska skidförubundets utbildningar klickar du här

Stockholms Alpina Kommitté inbjuder till en heldagsutbildning inom:

Alpin Barmarksträning och Träningsplanering
Utbildningen är anpassad till dig som inte ännu gått Svenska skidförbundets ledar- och tränarutbildningar (SATU) och som är tränare/ledare för U10- U14 åkare. Den ger dig både en teoretisk förståelse och konkreta praktiska verktyg för att bedriva en säker, effektiv och rolig barmarksträning för åkarna.


Kursinnehåll

Utbildningen består av två delar.

En praktisk del som genomförs innan lunch och en teoretisk del efter lunch.

Den praktiska delen är ett allsidigt träningspass som direkt kan appliceras på era egna åkare.

Den teoretiska delen ger förståelse för ledarens roll, den fysiska träningens grundprinciper samt hur träningen kan göras åldersanpassad utifrån utveckling och hållbarhet.

Dag och plats
Söndagen 12 maj kl 09.45 – 16.00 på Mornington Hotell i Bromma.
Kostnad och anmälan
Utbildningen kostar 300 kronor per deltagare. Lunch och fika ingår. Utbildningen är subventionerad av Stockholms Alpina Kommitté.

Anmäld men utebliven deltagare debiteras full utbildningskostnad på 800 kronor. Anmälan här senast 2 maj. Begränsat antal platser.

Kursledarna
Åsa Bocké är legitimerad fysioterapeut på Stockholms RehabKlinik SC och specialiserad inom ortopedisk manuell terapi och rörelseanalys. Åsa arbetar dagligen med skadeprevention, träningsoptimering och rehabilitering med specialintresse för barn- och ungdomsidrott. Åsa har 20 års erfarenhet av rehabilitering av idrotts- och överbelastningsskador samt är utbildad inom ett flertal olika rörelseanalyskoncept. Bland annat 1080MAP och Kinetic Control.


Robert Hansson är legitimerad naprapat på Stockholms Rehabklinik SC, utbildad skidlärare och kursledare på Svenska skidförbundets tränarutbildningar. Han har skrivit boken " Funktionell anatomi och träningslära inom alpin skidåkning” och är medförfattare till ”Will-Skill-Hill – att leda genom utmaningar”. Robert har ett specialintresse inom motorisk kontroll, motoriskt lärande och rörelseanalys och är tränare i puckel och trampolin och ytterst ansvarig för träningen i Värmdö Freestyle MT.
Varmt välkommen till en roligt, intressant och utvecklande utbildningsdag!

Klicka här för anmälan, sista dag för anmälan 2 maj

Frågor från respektive förenings ställs This is a mailto link 
Välkomna till Stockholms Skidförbunds utbildningar.

Uppdaterad: 04 SEP 2018 17:43
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
Åre2019-316-103
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
Skidbacksvägen 6
133 36 Saltsjöbaden

Kontakt:
Tel: 0707695995
E-post: This is a mailto link

Se all info