Hoppa till sidans innehåll

Alpint: Ambitionsläger Juvass juni 2015

18 JUN 2015 17:48
Under perioden 12 - 16/6 har Stockholms Skidförbunds AK genomfört ett ambitionsläger i Juvass.
  • Skapad: 18 JUN 2015 17:48

Reseberättelse från lägret av Emanuel Isaksson

Lägret i Juvas.
Dag 1. Vi delade upp barnen i två jämna grupper. Per och Jonas tog en grupp och Fredrik och Marcus en grupp. Några egna friåk för att känna på snön gjordes, ledarna samlade sedan grupperna och använde dagen till styrd friåkning samt filmade ett till två åk per åkare som sedan användes vid kvällens videoanalys. Innan videoanalysen utförde kidsen ett fyspass(lätt) med Fredrik, lätt jogg och lite koordinationsövningar. Efter det lite spänst/styrka med Jonas och Per. Vädret var strålande
Dag 2. Banåkning GS heldag. Kidsen klev på bana som att de aldrig gjort annat.

Kvällen bestod av cirkelträning, lek och allmän fys. Vädret var strålande.

Dag 3. Banåkning SG. Trots magra förhållanden i backen tog kidsen mod till sig och genomförde ett riktigt bra SG pass. Kidsen filmades en till två ggr. Höghöjdsbana på em samt videoanalys på kvällen. Lite blåsigt och mycket flatljus.

Dag 4. Vi bestämde oss för att köra en till halvdag fart och sedan fylla på med gs på em. SG passet blev en succé och kidsen tordes under bättre förhållanden kliva på betydligt tuffare och det smittade även av sig på sista passets gs. Många riktigt fina åk trots mkt trötta ben. Avslutningsvis lät vi föräldrarna ta ned banan och samlade kidsen och gjorde en kortare avslutning/utvärdering. Fin respons från åkare och föräldrar. Vädret var strålande.

Höghöjdsbanan

Skribent: Lena Eliasson
E-post: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info