Hoppa till sidans innehåll

IKJ Haninge fick 25 000 kronor från Skidlyftet till skidlekyta

27 NOV 2015 11:06
Skidlyftet, Svenska Skidförbundets och McDonald’s gemensamma satsning delade i går ut 25 000 kronor till längdskidklubben IKJ Haninge. Bidraget kommer användas för att utveckla skidlekytan i Rudan i Haninge.
  • Skapad: 27 NOV 2015 11:06

– Jag tycker att det är väldigt roligt att en Stockholmsklubb är en av vinnarna i Skidlyftet och det ska bli spännande att följa klubben och Rudans utveckling. Det känns fantastiskt att vi på McDonald's kan vara med och bidra till föreningslivet i Sverige. Jag vet hur viktigt det är med stöd från näringslivet till ideella föreningar, och barn- och ungdomsverksamhet ligger mig varmt om hjärtat, säger André Singh, franchisetagare McDonald's.

IKJ Haninges ungdomsverksamhet har vuxit under de senaste åren. Förra vintern tränade uppemot 40 ungdomar tillsammans på konstsnöanläggningen Rudan i Haninge och klubben hoppas på att kunna locka fler ungdomar från hela södra Stockholm. I samma spår åker även de mer hårdkörande vasaloppsstakarna. Nu finns det även en nyanlagd skicrossbana för ungdomarna att träna på. Klubben hoppas nu kunna locka fler åkare från södra delen av Stockholm.

Under torsdagen den 26 november hölls en prisceremoni i Rudan, samtidigt som den nya skicrossbanan invigdes. Petra Dahlman, sponsoransvarig McDonald's och Andre Singh, franchisetagare McDonald's Haninge, delade då ut priset till  IKJ Haninge som firade med årets första träning på snö.

– Det gläder oss mycket att vi är en av vinnarna i Skidlyftet. Redan nu är skidträningen igång och våra ungdomar jublar över att de slipper trängas med Vasaloppsåkarna. Här i södra Stockholm är skicross på längd oerhört populärt. Under flera år har Rudans konstsnöanläggning säkerställt skidåkning för allmänheten. Nu kan vi äntligen satsa på en egen åkyta för våra ungdomar där de kan ha kul och utvecklas. Vi ska förvalta denna prissumma på bästa möjliga sätt, säger Dag Svensson, ledare i IKJ Haninge.

– Juryarbetet har verkligen varit utmanande eftersom samtliga ansökningar innehöll många bra förslag på projekt som skulle göra stor nytta bland våra föreningar. Tillsammans i juryn har vi valt ut de som vi bedömer har bäst potential, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

Om Skidlyftet

Skidlyftet är ett gemensamt initiativ mellan McDonald's och Svenska Skidförbundet där vi tillsammans vill stötta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten bland Sveriges längd- och alpina klubbar. Genom Skidlyftet har Svenska Skidförbundets föreningar ansökt om bidrag till satsningar som ökar möjligheten för fler barn och ungdomar att upptäcka nyttan och glädjen med skidåkning.

Under våren skänkte McDonald's 1 krona för varje såld kampanjmeny till Skidlyftet. Totalt samlades 800 000 kronor in och dessa delas nu ut till de 22 vinnande skidklubbarna. Hela 247 klubbar lämnade in ansökningar. Juryn har gått igenom samtliga bidrag och valt ut de vinnande projekten som ska få fler barn och unga att åka skidor både i backar och spår.

Skidlyftets jury

Skidlyftets jury består av representanter från Svenska Skidförbundet, McDonald's och de aktiva landslagsåkarna André Myhrer, Frida Hansdotter, Jens Byggmark och Maria Pietilä Holmner i alpint och för längd Emma Wikén, Marcus Hellner och Teodor Peterson.

Skribent: Lotte Jernberg
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info