Hoppa till sidans innehåll

Längd: Ica/Folksam laget i Mora

10 SEP 2015 17:56
Träningshelg i Mora - vinst av 2015 års Stockholmslag i ICA-cupfinalen
  • Skapad: 10 SEP 2015 17:56

Ica/Folksamläger i Mora

2015 års stockholmslag till Ica-cupfinalen i Ulricehamn turen att vinna skidförbundets fina pris som lottades ut bland alla fulltaliga lag:

En träningshelg i Mora!

Efter en del pusslande och planerande for 20 ungdomar i åldern 12-15 år med ledare för att inta moraparken sista helgen i augusti.

Fjärran från hårda skolsalsgolv kunde här avnjutas helpension , strålande sol och bad när tid gavs mellan passen.

Enligt mottot att inte gå över ån, eller älven, efter vatten riggades på lördag morgon en teknikbana upp utanför knutarna och diverse övningar på skateskidor tog vid.

Efter lunch på lördag höll Jenny Limby en inspirerande föreläsning med inpass från sin egen erfarenhet av skidåkning som ungdom och sedan elitsatsande. Jenny tog sedan gänget utomhus och höll ett rörlighets/styrkepass som gav en och annan åkare och ledare en tankeställare vad gäller behovet av dylika övningar framöver.

Dagen avslutades med en bowlingturnering med blandat spridda och samlade skurar av klot bland käglorna.

På söndagen stod klassisk åkning på schemat, återigen med fokus på teknik inledningsvis men sedan med avslut på rullskidbanan i Hemus.

Återtåget till moraparken skedde med löparskor på fötterna, via en grusgrop med sprättande stavgång, evighetsstafett och patrullöpning.

Utvärderingen av lägret visade att de flesta var nöjda. De egentliga klagomålen som framkom kretsade kring att helgen borde varit längre.

Tur då att tillfälle bjuds snart igen då gänget sammanstrålar i samband med Bosön skicamp 10-11/10, dit  knappt 70 barn och ungdomar i alla åldrar anmält sig.

 

/ledarna genom Olof Ekberg

Skribent: Lena Eliasson
E-post: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info