Hoppa till sidans innehåll

Längd: Referat från ICA-cup finalen 2015

19 FEB 2015 21:55
Stockholmslaget i ICA-cupfinalen
  • Skapad: 19 FEB 2015 21:55

Så var helgen 13-15/2 kommen när Stockholms lag av 13- och 14-åringar skulle försvara stadens flagga i riksfinalen i Ica-cup.

Lassalyckan i Ulricehamn bjöd på häpnadsväckande tjocka konstsnöspår och väderbeställningen hade lyckats avsevärt bättre i år än förra, med sol av och till.

Eftersom laget vuxit till 20 åkare och ledarstaben också blivit större beställdes storbuss söderöver, rattad av en bestämd chaufför som blott överträffades i sin nit av föraren som tog oss tillbaka på söndagen.

Alla har nu fått en grundlig lektion i busshygien inkluderande vikten av att lägga rätt väska i rätt fack vid rätt tidpunkt, att sitta bältad mm mm.

De kuperade banorna provåktes redan under torsdag eftermiddag och såväl åkare som vallateam kunde konstatera att bra fäste skulle komma att vara nödvändigt.

Trots utmaningar med lurigt väder kring nollan och byar av yrsnö emellanåt levererade vallateamet perfekta skidor hela helgen genom.

Inkvarteringen skedde i en skola en slakmota ned från stadion. Åkarna kunde snart i sin sal demonstrera hur fantastiskt mycket som kan rymmas i  en packning och hur en perfekt ordning kan kamoufleras av vad som synes vara kaos.

Inte vid något tillfälle förväxlades nummerlappar eller chip, eller glömdes avgörande del av utrustning inför tävling. Imponerande!

Tävlingarna avlöste sedan varandra från fredag till söndag. Fredagen innebar distanstävling, lördagen sprint på förmiddagen, skicross på eftermiddagen och avslutningsvis stafetter på söndagen där Stockholm kunde ställa tre rena distriktslag och ett mixedlag på startlinjen.

I skicrosstafetten hade vi lite stolpe ut när vi i kvartsfinal lottades mot Dalarna och Jämtland/Härjedalen och trots hård kamp fick vi nöja oss med att som trea gå direkt till C-final, alltså kamp om platserna 9 och nedåt.

Väl där inkasserades seger bland annat före Uppland och Göteborg efter ett mycket rafflande heat och stockholmsklacken hördes över hela stadion.

I lagledarstafetten visade Henrik och Peter att de snabbaste ledarna är stockholmare. Solklar seger!

Lite otur måste vi ändå slutligen klaga över. Vi hade fyra fall av insjuknande i infektioner eller skador som förhindrade start både individuellt och i stafett. Det innebar att vi räknade hem en del färre poäng än vad som annars varit fallet och i stafetterna blev söndagsmorgonen ett prov på improvisationsförmåga för att snickra ihop nya lag in i det sista med åkare som plötsligt fann sig stå på startlinjen för en helt annan sträcka än den ursprungligen tänkta.

Vi får väl se det som kompensation att utlottningen från svenska skidförbundet av en träningshelg i Mora för ett fulltaligt distrikt föll på oss!

Blir inte det en perfekt uppladdning för nästa år?

/Ledarna genom Olof E
Banorna provkörda

Skribent: Lena Eliasson
E-post: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info