Hoppa till sidans innehåll
Gustav Aflodal i prologen på sprintlopp

Längd: Stockholmare i Juniorlandslaget

13 JAN 2015 10:18
SIKs Gustav Aflodal ska representera Sverige i Ungdoms-OS i Liechtenstein för 17-18-åringar. Sumpan-åkaren är den femte stockholmare som får landslagsuppdrag de senaste åren.
  • Skapad: 13 JAN 2015 10:18

SIKs skidjunior Gustav Aflodal är uttagen till Juniorlandslaget för 17-18-åringar. Två landslagsuppdrag väntar i den vita dressen. Först Ungdoms-OS i Liechtenstein (nära St Anton) sista veckan i januari där hela Europa står för motståndet. Man åker 7.5 km fristil och 10 km klassiskt men huvudfokus för Gustav blir den klassiska sprinten där han har ett silver från den svenska juniorcupen i år. Andra helgen i februari samlas Nordens bästa juniorer i Örnsköldsvik för Nordisk Juniorlandskamp där ännu en klassisk sprint väntar, följt av 10 km fristil och slutligen en distriktsstafett för 3-mannalag där Gustav alltså får köra i landslagsdressen.

Snöfattiga Stockholm är duktiga på att få fram skidtalanger. Förra året åkte Martin Herbert till Finland på J-kamp och dessförinnan var Linnea Björn iväg, och tidigare har vi skickat Christina Lövald-Hellberg. Lisa Larsen fick istället åka JVM tidigt. Men Ungdoms-OS har ingen nollåtta fått vara med om. En lagom exotisk upplevelse med idrotter som alpint, backhoppning, konståkning, ishockey och skidskytte på programmet. Vi önskar Gustav lycka till inför kommande landslagsuppdrag!

Läs mer om Ungdoms-OS på SOKs hemsida.

Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info