Hoppa till sidans innehåll

Nya snökanoner till Täby konstsnöspår

21 DEC 2015 14:09
Skidåkningen på Täby konstsnöspår är i full gång. Detta tack vare ett antal nya snökanoner som tillverkat snö den senaste veckan.
  • Skapad: 21 DEC 2015 14:09

Täby kommun, Sundbybergs kommun samt Stockholms idrottsförbund godkände för en tid sedan en bidragsansökan som möjliggjort inköp av tre stycken snökanoner.

Maria Bohman, ordförande i Kultur- och fritidsförvaltningen i Sundbybergs stad “Vi ser mycket positivt på Sundbybergs IK:s skidverksamhet och därför har vi beslutat att ge ett bidrag till inköp av snökanoner. I vår region är det viktigt att vi utvecklar samarbetet mellan kommunerna och  satsningen ihop med Täby kommun, Stockholms idrotten och berörda föreningar är ett steg i detta”. 

"Den här satsningen innebär att vi kan spruta mer snö än förra året, vilket ger möjlighet att göra spåret längre. Förra säsongen hade vi ca 40 000 åkare under de 9 veckor vi hade öppet. Den snö som vi sprutade under fyra dagar, levde vi på i stort sätt hela säsongen." säger Klas-Göran Ericsson, ordförande Täby Konstsnöspår.

 Den totala investeringen är på 750 000 kr varav kommunerna bidrar med 125 000 kr var. I övrigt bidrar Stockholms idrottslyft med 250 000 kr och Täby Konstsnöspår själva med 250 000 kr.

“Täby konstsnöspår är en regional angelägenhet. Eftersom Sundbybergs IK:s skidåkare tränar på konstsnöspåret tillsammans med Täby IS ser vi det som en gemensam satsning på skidåkningen. Ett konstsnöspår säkerställer förutsättningarna för skidåkarna att kunna utöva sin sport, vilket kräver modern utrustning. Vuxna får betala och ungdomar åker gratis, det tycker vi är bra och klokt.  Stockholms kommunerna jobbar tillsammans för att skapa regionala idrottsanläggningar, vilket detta är ett gott exempel på. Det blir för dyrbart att enskilda kommuner ska satsa på egna anläggningar – därför ser vi mycket positivt på samarbetet.” Säger Erik Heribertson, kultur- och fritidschef på Täby kommun.

 

Fakta om Täby Konstsnöspår hittar ni på http://tabykonstsnospar.se

Bakom initiativet Täby Konstsnöspår ligger Sundbybergs
IK https://www.sikskidor.se/jahia/Jahia/ och Täby
IS http://tabyisskidor.se


För vidare information och kontakt;

Klas-Göran Ericsson, ordförande Täby Konstsnöspår

Mobil: 070-873 23 75

E-post:
This is a mailto link 

Skribent: Björn Lidman
E-post: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info