Hoppa till sidans innehåll

Elitläger i Alperna

15 OKT 2016 12:01
Team Stockholm har varit på höghöjdsläger i Alperna. Huvudstadens bästa skidåkare har tränat på glaciär och genomfört tuffa barmarkspass på lägre höjd. Elitåkarna ser starka ut och lägret har givit en bra boost inför säsongsstarten.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2016 12:29

Stockholms bästa skidåkare har varit på höghöjdsläger i italienska alperna. En riktad elitsatsning från Stockholms Skidförbund med förmiddagsskidåkning på 3400 meters höjd i kombination med tuffa barmarkspass på lägre höjd på eftermiddagen. Förhållandena var helt perfekta med kall nysnö på glaciären och en fin slinga på 5 km. Och strålande sol! Extremt låg fart för att låta kroppen anpassa sig, laktatmätare fanns med för att kontrollera att de aktiva inte gick över gränsen. Skidvana och produktion av röda blodkroppar att utnyttja i tuffare pass på normal höjd.

Inspirerande miljö med god mat och hög berg, terräng som vi inte har tillgång till i Sverige. Mjukstart första dagen med 2,5 timmar långlöpning runt sjön Lago di Cancano på 2000 meters höjd. Andra dagen bjöd på 10-minutersintervaller på rullskidor, stakdrag från 1300 till 1900 meters höjd. De två tätkarlarna stoppades av polis på grund av en filminspelning men lyckades krångla sig vidare och mötte filmteamets jubel innan de avbröt. Vackraste passet var skidgången uppför Bormio-massivet med en sammanlagd stigning på 1300 höjdmeter, kontinuerlig belastning med mycket flås. Tuffast var racet på skejtrullskidor, 35 minuters hårt arbete med en klättring på 700 höjdmeter.

Stockholm har en stark elittrupp. Seniorer-gänget med långloppsåkaren Adam Sten och racingåkarna Malin Börjesjö och Martin Herbert. Kompletterat av lovande juniorerna Gustav och Axel Aflodal samt Johan Herbert.

Skribent: Henrik Aflodal
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info