Hoppa till sidans innehåll

Anläggningsbidrag har tilldelats Nacka Värmdö SK och Mälarö SOK

31 MAJ 2017 08:24
Under 2016 fick samtliga föreningar kopplade till Stockholms Skidförbund möjlighet att ansöka om ekonomiskt bidrag till anläggningar eller utvecklingsprojekt som gynnar breddsatsningar.
  • Skapad: 31 MAJ 2017 08:24

Totalt kom 5 st ansökningar in och utifrån dem utsågs Nacka Värmdö SK samt Mälarö SOK att tilldelas 100 000 kr vardera med förbehåll om medfinansiering och upprättad projektplan innan 31/12 2017.

Att Stockholms Skidförbund kan dela ut så mycket pengar har möjliggjorts genom de rationaliseringar och intäktsanalyser som styrelsen arbetat med sedan två år. ”Kommittéerna har fått det stöd de behöver för att genomdriva sina planerade aktiviteter. Tack vare att vi ser att vi även framöver har stabil ekonomi så har vi kunnat avsätta en större peng för anläggnings- och utvecklingsprojekt. Pengen kommer klubbarna direkt till nytta och samtidigt stöttar den utvecklingen av skidsporten i Stockholm”, säger Louise Croneborg, ordförande i Stockholms Skidförbund.

Paula Lembke, anläggningsansvarig i Stockholms Skidförbund, säger ”Väldigt kul att så många föreningar visar sitt intresse. Vi hoppas att de här satsningarna kan ge skidstockholm ytterligare två väl fungerande anläggningar.”

Vidare säger Paula att medfinansiering är viktigt. ”Våra pengar kan med hjälp av andra medfinansiärer bli ett ännu större belopp. Exempel kan vara SISU, kommunen eller Idrottslyftet som samtliga kräver medfinansiärer. De här pengar är därmed ett mycket viktigt startskott på en större ekonomisk hävstång.”

Urvalsprocessen gick till på följande sätt:
Samtliga föreningar fick ta del av det underlag som skickades ut via kommittéerna där klubben kunde ansöka, utifrån uppsatta riktlinjer, ekonomiskt bidrag för anläggningar eller utvecklingsprojekt som gynnar breddsatsningar.

Inriktningen från styrelsen i Stockholms Skidförbund var att avsätta en större summa till färre projekt för att tydligare kunna göra skillnad och kunna inspirera till större medfinansiering. Styrelsen ser att det även i framtiden kan ges större bidrag till enskilda föreningar och
hoppas att detta inspirerar fler föreningar till att ansöka framåt.

Längdkommittén fick in totalt 5 ansökningar som de läst igenom och bedömt. Av dessa 5 valde Längdkommittén ut 2 st att presentera för styrelsen i Stockholms Skidförbund. Tillsammans togs beslut om att följa Längdkommitténs rekommendation utifrån följande motivering:

  • Mälarö SOK står i startgroparna för att påbörja en satsning och har en stor barn- och ungdomsverksamhet som får nytta av pengarna.

 

  • Nacka Värmdö har idag en mycket populär och välbesökt natursnöanläggning. Med detta projekt tas första steget mot en konstsnöanläggning. Även ett litet bidrag betyder mycket, för att visa för andra medfinansiärer som kan stå för resten.”

Frågor:
Vid frågor kan du kontakta Paula Lembke, anläggningsansvarig StSF
Mobil: 070-992 43 82, e-post:This is a mailto link

Skribent: Björn Lidman
Epost: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info