Hoppa till sidans innehåll

Stockholms skidförbunds årsplanering ICA/Folksam 2017-2018

19 APR 2017 15:56
Efter förra årets framgångar med fulltaliga Stockholms lag både till ICA Cup och Folksam Cup hoppas vi att utvecklingen och trenden fortsätter för Stockholm även kommande säsong.
  • Skapad: 19 APR 2017 15:56

Ansvarig för Stockholms Folksam lag kommande säsong blir också i år Torbjörn Karlsson Täby IS Skidor och för Stockholms ICA lag blir det fortsatt Jacob Tholander Sundbybergs IK Skidor. 
Torbjörn och Jacob ansvarar för att att få ihop ett lag med aktiva, ledare och vallare till tävlingarna i Torsby (Folksam Cup) som preliminärt genomförs den 2-4/3 och Bollnäs (ICA Cup) som preliminärt genomförs den 9-11/3 2018.
 

Folksam- cup final preliminärt datum den 2-4/3 (Torsby)
 
Finalen är en nationell tävling för 15- och 16-åriga killar och tjejer där landets olika skiddistrikt möts. Finalen genomförs både individuellt och stafett i olika former. Åkstilen är både klassisk och fristil. För mer information om själva tävlingen och arrangemanget hänvisas till förra årets tävling 
http://www.folksam-cup.se/ 

ICA- cup final preliminärt datum den 9-11/3 (Bollnäs)
 
Finalen är en nationell tävling för 13- och 14-åriga killar och tjejer där landets olika skiddistrikt möts. Finalen genomförs både individuellt och stafett i olika former. Åkstilen är i år bara fristil. För mer information om själva tävlingen och arrangemanget hänvisas till förra årets tävling: 
http://icacup.rehnsbk.nu/ 

Stockholms ansvarig Folksam Cup: Torbjörn Karlsson (
This is a mailto link tel 070-5362580) 
Stockholms ansvarig ICA Cup: Jacob Tholander (
This is a mailto link tel 070-4821251) 


Stockholms Skidförbund satsar aktivt på distriktets skidungdomar med finalerna ovan som huvudmål genom att anordna gemensamma träningsläger och samordna tävlingsinsatser. För 2018 är vår målsättning att alla som vill ska få representera Stockholm i finalerna och vi räknar med att skicka en trupp på minst 16 personer både till Folksam och ICA. Om intresset är stort kan truppen komma att utökas och eventuellt blir det därefter tal om att göra regelrätta uttag baserat på tävlingsresultat.
 

Träning 

Två träningstillfällen/vecka med grenspecifik träning (skidteknik) samt konditionsträning. Oftast sker träningen i regi av klubb ansluten till Stockholms skidförbund. Deltagande i förbundsläger samt tillgängliga klubbläger. Utöver de planerade aktiviteterna nedan välkomnar vi olika egna initiativ för gemensam träning i olika former när det passar. Kul om man också hänger på varandras olika klubbträningar när det är möjligt.
 


Årsplan för Stockholms ICA/Folksam:
 

30/9 - 1/10 Stockholms skidförbunds All läger på Bosön i Stockholm, separat inbjudan med anmälan skickas ut till alla klubbar.
 

2-4/3 Folksam Cup final i Torsby
 

9-11/3 ICA Cup final i Bollnäs
 

Planen kommer ev kompletteras framöver av respektive ansvarig.
 

Skribent: Olof Ekberg
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info