Hoppa till sidans innehåll

ICA-cup 2018

13 MAR 2018 22:22
  • Skapad: 13 MAR 2018 22:22

Helgen började med musikquiz på bussen upp till Bollnäs som Ingrid förberett. Det blev en jämn tävling med många skratt. På resan var det 25 ungdomar och 6 lagledare/vallare från Stockholm. Väl framme i Bollnäs testade ungdomarna banorna i mycket lössnö och alla funderade på hur underlaget skulle vara på tävlingsdagen. Väl tillbaka i skolan insåg vi att det inte är lätt att få plats med 31 madrasser i ett klassrum, några av ledarna fick helt enkelt hitta andra ställen att sova på. En lugn kväll och vid kl 22 var alla i säng, även om ungdomarna nog inte somnade på en gång.

Ett sammanbitet gäng åkte till stadion på fredagen efter en lugn förmiddag med promenad runt i Bollnäs. Snöfall och fortfarande löst i spåren, men bättre än på träningen. Alla kämpade på och vi ledare fick många kommentarer om hur jobbigt det var, men också många nöjda åkare. På kvällens invigning och i fackeltåget till Brotorget i Bollnäs bidrog Stockholmslaget med att sjunga ”Stockholm i mitt hjärta” samt det viktiga budskapet ”vi har tunnelbana, det har inte ni”.

Lördagens schema var fullspäckat. Det var strålande sol och hårdare spår. Förmiddagens tävling var sprint. Därefter var det snabbt till skolan för lunch och tillbaka och ladda för skicross på eftermiddagen. Backportarna var inte riktigt allas vän, men alla kämpade på. Efter dusch och ombyte på stadion var det åter resa till skolan och sedan vidare till kamratmiddag på kvällen, tacobuffé på travrestaurangen med fakir. Därefter var det flera som tog en promenad till ICA för att fylla på godisförrådet. Innan läggdags var det dags att informera om laguppställningarna till söndagens olika stafettlag. Några pustade ut och några blev lite extra nervösa.

Skicrosslaget åkte tidigare till skidstadion för att ladda för start kl 9. Alla andra kom dit för att heja på när de startade. Alla kämpade på bra, men även denna gång var vi inte helt vän med backportarna. Till c-finalen var dock alla helt fokuserade och lugna och sugna på revansch. De klarade det verkligen galant. Några som också kämpade i skicrossbanan var vårt lagledarlag. Målsättningen för i år var att ta sig i mål och det lyckades vi med. Nästa stafett var sprinten och vi hade ett lag på startlinjen som kämpade bra. I sista starten för distansstafetten hade vi tre hela lag och ett halvt lag (tyvärr några som blev krassliga till söndagen). Vi avslutade tävlingen med en 2:a plats på distansstafetten och totalt blev vi 7:a i ICA-cup.

Avslutningsvis vill vi tacka alla ungdomar för riktigt bra laganda, att ni är sjysta mot varandra, att ni kämpade bra i skidspåret och mellan tävlingarna!

Skribent: Olof Ekberg
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info