Hoppa till sidans innehåll

Stockholms juniorer i distriktsstafetten 2018

13 MAR 2018 08:33
Årets distriktsstafett för juniorer arrangerades i år i samband med finalen i Scandic cup. Arrangören Hägglunds skiteam bjöd på fantastisk förhållanden under hela helgen och peakade med klarblå himmel.
  • Skapad: 13 MAR 2018 08:33

Stockholms ambition vara att starta med ett damlag och två herrlag. Nu blev det ett fullt lag i herrstafetten samt ett vardera i herr resp. dam som fick kliva av efter två sträckor. I förstalaget i herrstafetten, 3x5 km, körde Alexander Melin förstasträckan. Växlade som fjorton...de man vidare till Johan Ekberg som plockar två placeringar på andra sträckan. Axel Aflodal noteras sedan för näst snabbaste tredjesträcka och kör in laget på en fin 7:e plats.
I Stockholms andra herrlag startar Oskar Ahnbrink första sträckan och växlar 30 sek efter förstalaget över till Johannes Josefsson som håller en 27 plats till sista växlingen då laget får kliva av.
I Damstafetten 3x3,3 km, går Eleonora Olsmats ut lugnt och lämnar startgärdet ibland de sista tjejerna. Över de 3,3 km plockar Eleo inte mindre än 12 placeringar och växlar över till Olivia Lavén. Olivia som spänner bågen och hänga på gruppen med betydligt mer meriterade åkare. Ett försök som smakar mjölksyra i benen efter dryga kilometern. Olivia håller ihop det bra och kör in som tolfte åkare efter sträcka två varefter även damlaget måste kliva av. Vi tar nya tag med erfarenhet från i år och fler yngre åkare som kan fylla på i lagen.

Skribent: Olof Ekberg
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info