Hoppa till sidans innehåll

Ett lyckat höstläger med Stockholms Skidförbund

29 SEP 2018 12:33
Under en fantastiskt fin septemberhelg samlades både långlopps- och traditionellåkande juniorer och seniorer från olika Stockholmsklubbar för ett utmanande läger i Kungsberget.

  • Skapad: 29 SEP 2018 12:33

Detta läger var det andra i år som arrangerades för denna målgrupp.

Totalt deltog 19 aktiva och gänget har haft extra fokus på teknikutveckling i stakåkning. Lägret har innehållit långpass med impulser i både klassiskt och skate, teknikträning i stakning med Anton Karlsson, Elin Mohlin och Britta Norgren samt föreläsning om teknik och träning med Lars Ljung som arbetar med SOK, NVC och Lager157. En central del i lägret var vidare deltagandet i rullskidtävlingen Bessemerrullen i Högboterrängen som ett träningsmoment. Här ingick såväl fysiska som psykologiska förberedelser och reflektioner som delmoment samt personlig teknikåterkoppling från tävlingen. Lägret rundades av med gemensam intervallträning för hela gänget som avslutades med jaktstart i 2 km långa asfaltsbacken upp till slalombackens topp ca 200 m över starten.

Lägeransvariga Anders Lavén och Björn Haring vill tacka alla inblandade för bidragandet till ett lyckat läger och önska lycka till med höstens fortsatta träning.

 

Skribent: Olof Ekberg
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info