Hoppa till sidans innehåll

Huvudstadscrossen - de yngsta vann den äldsta klassen

04 FEB 2019 14:35
Skicrosstävlingen Huvudstadscrossen lockade dryga 200
längdskidåkare till Täby Konstsnöspår på lördagen. Tävlingen
arrangeras i fristil i en, för förmiddagen uppbyggd, bana som
innehäll baklängeshinder, slalombanor och en riktigt
mjölksyrabacke.
  • Skapad: 04 FEB 2019 14:35

De yngsta åkarna åkte ett varv (1,5 km) och den äldsta åldersklassen - fyra varv (6 km). Snabbast i de äldsta klasserna var oxå yngst, både i herr och damklassen faktiskt. 17-åriga Calle Rune från Vallentuna tävlandes för Täby IS, skejtade hem segern med god marginal till tvåan, Adam Johansson (IK JARL Rättvik). Damklassen vanns överlägset av 18-åriga Olivia Lavén (Täby IS) som var hela 2.31 för andra dam, Ingela Liwell (Oxvretens SK).

”Det var kul att få vinna på hemmaplan. Banan var rolig, baklängeshindrena var lurigt placerade och det fanns ingenstans att vila på vägen”, summer Calle efter prisutdelningen.

Tvåa i herrklassen 17 år och uppåt uppåt var 30-åriga Adam Johansson som tävlar för IK Jarl Rättvik. ”Kul att göra comeback i en så kul och genomtänkt bana. Fler borde åka denna tävling nästa år. Också kul att så många föräldrar åkte så jag själv slipper känna mig allt för gammal” skrattar Adam.

Täby IS Skidor börjar få fin rutin på att arrangera tävlingar på spåret ”Förberedelserna har pågått i en vecka för att färdigställa SkiCross området och sista handpåläggningen gjordes igår” berättar Anders Larsson som var ansvarade för att bygga banan tillsammans med Fredrik Strömblad. ”Det är ett lagjobb och alla i klubben hjälper till utifrån bästa förmåga. Det är fantastiskt kul att jobba med en tävling som Huvudstadscrossen. Det är stor skillnad mot att fixa en fotbollsturnering eller så, vi måste bygga en arena och snabbt efter tävlingen riva den”, fortsätt Fredrik. ”Det är en utmaning, men vi börjar få rutin, men fullfjädrad blir man aldrig. Kul att åkarna uppskattade banan. Vi kanske kan få nytt förtroende nästa år” avslutar Anders.

Utmärkande för årets tävling är de stora herrklasserna. Klassen med flest åkare var herrar 11-12, där hela 27 killar fullföljde tävlingen. Glädjande är att också att klassen 17-Motion, som är den äldsta klassen, slog rekord i antal åkare. 18 herrar respektive 11 damer.

Längdskidåkning i Stockholm är på tillväxt och tillgången till tävlingar på hemmaplan för Täby IS åkare är begränsad. Huvudstadscrossen som arrangerades för sjunde året i rad är en viktig tävling för barn och ungdomar i Stockholms Skidregion. Konstsnöspåret skapar förutsättningar för att även Stockholm ska kunna konkurrera i skidspåren framöver.

Länk till dropbox med bilder från Huvudstadscrossen 2019: https://www.dropbox.com/sh/77ywudt6qpq1jfs/AABFzUexpPguLPu eibbiWWeqa?dl=0

Resultatlista:
Officiell resultatlista Huvudstadscrossen 2019.pdf

Skribent: Olof Ekberg
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info