Hoppa till sidans innehåll

Stockholms skidåkare tog för sig på USM

21 FEB 2019 13:20
Stockholm längdskidklubbar visade framfötterna på årets USM i Falköping. Åkarna imponerade på övriga distrikt, inte bara med fina prestationer utan också genom att visa på en fin sammanhållning mellan såväl ledare som aktiva.

  • Uppdaterad: 21 FEB 2019 13:20

Totalt deltog 14 åkare med från 3 av distriktets klubbar när USM avgjordes i Falköping i början av februari.     

Stockholms åkare hävdade sig fint i konkurrensen mot landets övriga 15- och 16-åringar och fick med sig 4 hela USM-medaljer hem. Det är många år av ideellt arbete som ligger bakom den bredd som Stockholms skidklubbar presenterar i årets USM. De ungdomar som har valt längdskidor som idrott har begränsad tillgång till träning på snö i det egna distriktet. I stort sett all snöträning sker på spår som prepareras av föreningarna själva.

Arenan var som en dröm för ungdomarna. Centralt placerad i Falköping och i en varierad terräng preparerad med rikligt med konstsnö. Arrangörerna hade skapat en utmanande bana som passade många av Stockholms åkare.

Första dagen bjöd på individuell distanstävling. 5 km för de yngre och 7,5 km för de äldre. Dag två bjöd på en mycket spännande sprint, där de flesta av Stockholms åkare tog sig vidare till finalheaten. Täby IS lyckade få med sig lag-guldet hem till Stockholm.

Helgen avslutades med stafetter där Stockholm ställde upp med fem klubblag. Det var trångt i spåren och svårt att rå på lag från de klassiska längdklubbarna. Men Täbys damlag utmanade och lyckades få in två lag i topp 10 striden.

Det här samarbetet ska vi bygga vidare på och utveckla när vi har ICA, Folksam och distriktstafett framöver den här säsongen, säger Torbjörn Karlsson från Stockholms Längdkommitté. Vi gläds och stöttar varandra vilket är riktigt kul att se, fortsätter Torbjörn.

Samarbetet mellan klubbar och åkare är viktigt för att skapa bredd och förutsättningar att lyckas som aktiv skidåkare i Stockholm. Ledare och ungdomar visar på att inget är omöjligt. En positiv och härlig stämning klubbarna emellan skapar glädje och vilja till att stötta varandra. Det går att konstatera att distriktets inslagna väg med gemensamma aktiviteter har fallit väl ut.

 

Stockholms längdskidklubbar representerades på USM 2019 enligt följande:

D15

H15

Kerstin Åberg (Tumba Mälarhöjden)

Erica Lavén (Täby IS)

Elsa Gustafsson (Täby IS)

Tilde Josefsson (Täby IS)

Greta Lind (Täby IS)

 

Arvid Ekberg (Nacka Värmdö)

Ludvig Brenter (Nacka Värmdö)

Gustav Skogsjö (Nacka Värmdö)

Axel Svensson (Sundbyberg IK)

Ruben Tholander (Sundbyberg IK)

Wilhelm Sterner (Täby IS)

D16

H16

Josefine Ahnbrink (Täby IS)

Tove Karlsson (Täby IS)

Leo Sandberg (Sundbyberg IK)

Otto Balck (Täby IS)

Axel Karlsson (Täby IS)

Jakob Lundqvist (Sundbyberg IK)

 

Resultat USM 2019:

https://idrottonline.se/FalkopingsAIKSK-Skidor/USM2019/Resultat

Skribent: Olof Ekberg
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info