Hoppa till sidans innehåll

Upptaktsträff Ica/Folksam

12 JUN 2019 20:26
Söndagen den 26 maj 2019 ordnades en upptaktsträff för ICA- och FOLKSAM-ungdomarna i Stockholms skiddistrikt inför sommarens träning.
  • Skapad: 12 JUN 2019 20:26

Dryga tjugotalet ungdomar födda 2004-2007 trotsade det truliga majvädret och samlades i Brotorpsstugan i Bagarmossen för en heldag med skidinriktad barmarksträning. Dagen inleddes med löpning på de finfina stigarna i Nacka reservatet. En grupp tog sig runt 9,5 härliga kilometer uppför, nerför och över hällar, rötter i utmanande terräng. Den andra gruppen sprang med glada miner dryga 7 km på en variant av samma bana. Åter vid Brotorpsstugan hade dagens träningsansvariga, Malin Fredriksson, förberett en ”orienteringsstjärna” där det gällde att i lag om tre-fyra snabbast möjligt hitta kontroller, samla bokstäver och bygga ord. Det blev både puls, samarbeta och skratt i den övningen och alla fick fram resultatet: SKIDGEMENSKAP!

Efter välbehövlig dusch och bastu intogs en gemensam lunch i Brotorpsstugan. Ungdomarna mumsade med stor aptit pastasallad, köttbullar, grönsaker och diverse andra tillbehör. Under lunchen fick vi information av Anki Danielsson från Svenska skidförbundet som höll oss sällskap hela dagen. Anki hade också en rolig lek med sig – en variant på ”nattduell” som ungdomarna glatt testade.

Efter lunch hade sedan Malin och träningskompanjonen för dagen, Sara, ett pass med samarbetslekar och stafetter. Lite utmanande för både kropp och knopp och mycket uppskattat! Dagens sista träningspass var en välförberedd cirkelträning med övningar som passar bra att göra var som, med den egna kroppen som redskap. Tre cirklar med åtta olika övningar för muskler från topp till tå.

Dagen avslutades med stärkande mellanmålsfika och med information från Malin om hur man kan tänka kring sommarträning. Anki passade också på att belöna ungdomarna med finfina utlottningsgåvor från skidförbundet. Glada och nöjda skiljdes vi åt efter en toppendag med verklig skidgemenskap genom vått och torrt!

Stort tack till alla som var med och särskilt till Malin och Sara för träningsupplägget, och till er föäldrar som hjälpte till i stugan och i löpspåret!

/Erika Skogsjö Nacka Värmdö SK

Skribent: Olof Ekberg
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info