Hoppa till sidans innehåll

Årets stipendiater

11 OKT 2021 20:01
Varje år delar Stockholms skidförbund ut stipendier till ledare som på ett eller annat sätt utmärkt sig och sitt engagemang för de ungdomar som tränar och tävlar i distriket. Nedan finner ni en presentation över årets 3 stipendiater.
  • Skapad: 11 OKT 2021 20:01

Erik Edsås, Lidingö slalomklubb

Erik Edsås har varit tränare hos Lidingö Slalomklubb i flertalet år - i dagsläget är han huvudtränare för U16 gruppen samt ansvarig tränare för klubbens Ambitionsupplägg (U14/U16). Han har en gedigen bakgrund som elitåkare från sina år exempelvis i Järpens gymnasium som han gick ut ifrån 2016. Erik lägger ner mycket engagemang och tid året runt för att hjälpa klubbens åkare att bli både bättre åkare och stabilare mentalt sett. Han är en förebild för både åkare och övriga tränare – seriös, kunnig, ansvarsfull, lekfull och pedagogisk i ett.

Olof Ekberg, Nacka-Värmdö Skidklubb

Olof Ekberg har under många år varit drivande ledare och jobbat engagerat och brett med längdåkningen i Stockholm genom olika årliga återkommande aktiviteter och arrangemang för ungdomar, juniorer och seniorer på distriktsnivå.
Olof var initiativtagare till och fortfarande aktiv i Bosölägret för distriktets barn- och ungdomar och som nu samlar mer än 100 deltagare. Olof har även initierat de mer elitinriktade lägren som ett antal somrar genomförts huvudsakligen i Torsby.
Olof har också varit drivande i bildandet av Skidallians Stockholm, som samlar klubbarna söder om staden för att få ihop en kritisk massa för barn- och ungdomsträning, men även vara ett språkrör mot framförallt Stockholms Stad och anläggningen i Ågesta.
Olof är en mycket uppskattad ledare bland andra ledare och aktiva i klubbar i hela Stockholm och alltid tänker helhet på distriktsnivå

Linda Fries-Åman, Sollentuna Backhopparklubb

För att kunna hoppa backhoppning krävs det motoriska färdigheter, en s.k. motorisk mognad. När jag bjöds in som en del i tränargruppen konstaterade jag att flertalet barn hade svårt med motoriken. Något jag uppmärksammat inom alla idrotter jag kommit i kontakt med. Flertalet barn hoppade ut i luften med osymmetrisk kropp, vilket ökar skaderisken. Vissa kunde inte ens hoppa jämfota eller utföra korsrörelser. 
Forskningen visar att stillasittandet ökat och den motoriska mognaden har backat. Vi vill bryta den trenden hos våra barn och ungdomar.
Linda tränar medlemmarna i  sensomotorisk och försöker hjälpa dem i grupp men också individuellt för att utvecklas i sin egen takt och egna förutsättningar och har på kort tid uppnått fantastiska resultat.

Skribent: Cecilia Holfve
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Stockholms Skidförbund
c/o Moberg, Holmiavägen 7
181 31 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0705231093
E-post: This is a mailto link

Se all info