Gå till innehåll

Alla på snö

Alla på snö
Montage Stjärnjakten

Roliga aktiviteter i Stjärnjakten

Jobbar du på skola eller fritidshem? Eller letar du bara efter roliga saker att göra? I Alla på snös Stjärnjakt finns massor av roliga utmaningar för att aktivera barn och unga.

Genom Stjärnjakten vill vi ge er förslag på en mängd roliga aktiviteter som inspirerar barn att röra på sig mer. Förhoppningsvis ökar också gemenskapen genom ett gemensamt mål att kämpa för.

Och du...det finns utmaningar som går att utöra oavsett det finns snö eller inte. Häng på och se hur många stjänor du kan samla!

Så här fungerar det

Stjärnjakten går ut på att skola/fritidshem samlar olika stjärnor som består av olika aktiviteter, indelade i tre olika nivåer.

Det kan vara allt ifrån att slå en kullerbytta, bygga en hinderbana, till att diskutera vad ni brukar äta till frukost/mellanmål eller vad som kännetecknar en bra kompis. Genom att utföra stjärnaktiviteterna kommer barnen få stor rörelserikedom och även lära sig bygga gemenskap inom gruppen.

Kolla gärna på vad andra har gjort, som inspiration! Länk till annan webbplats.

Vi vet att snöförhållanden är mycket varierande i vårt land, därför är det självklart okej att utföra skidrelaterade stjärnor på annat vis. Här får ni använda er av fantasin, tänka utanför boxen. Vi litar på att ni löser detta på ett bra sätt (om ni inte har snö eller tillgång till längdskidor, berätta gärna hur ni genomförde aktiviteten, kan vara tips till andra skolor/fritidshem).

När uppgiften är avklarad redovisas den genom att en ansvarig person på skolan/fritidshemmet laddar upp en bild eller video från tillfället. När detta är gjort kommer er stjärna att visas i sammanställningen.

Anmäl er till Stjärnjakten

Årets Stjärnjakt är avslutad, men framåt jul startar vi upp en ny omgång. Tills dess kan du alltid besöka vår webbplats och testa förra säsongens roliga aktiviteter.

 Till Stjärnjakten Länk till annan webbplats.

 

Senast uppdaterad
2024-05-02
Publicerad
2022-12-21
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Katarina Fahlén
katarina.fahlen@skidor.com

Huvudpartners