Gå till innehåll

SSF

En bild

Registrera era medlemmar i IdrottOnline

Se till att registrera era medlemmar korrekt i Riksidrottsförbundets medlemssystem IdrottOnline, så att vi får korrekt medlemsstatistik.

Därför är det viktigt att registrera medlemmar

Registrerade medlemsuppgifter i IdrottOnline påverkar två viktiga former av statligt stöd till Svenska Skidförbundet:

  • SF-stödet
  • Projektstödet (f.d. Idrottslyftet).

SF-stödet är en viktig del i förbundets finansiering och en förutsättning för att vi exempelvis kan bedriva landslagsaktiviteter, tränarutbildning, lägerverksamhet och internationella åtaganden.

Projektstödet är ett bidrag som går till satsningar i föreningar, distrikt och förbund.

Förenklat kan man säga:
Ju fler medlemmar vi registrerar i IdrottOnline, desto större resurser får vi till skid- och snowboardåkningen framöver.

Men det finns fler vinster att registrera alla medlemmar i IdrottOnline. Systemet utvecklas hela tiden och kan hjälpa er med administration och kommunikation gentemot era medlemmar. Ett exempel är att ni enkelt kan sköta närvaroregistrering för LOK-stöd via en app i en smartphone.

Registrera alla

Många föreningar registrerar endast de som aktivt tävlar i IdrottOnlines medlemsregister. Men genom att registrera även ledare, funktionärer styrelse och motionärer visar vi storleken på vårt förbund och vi har dessutom större chans att få mer bidrag för att utveckla vår verksamhet.

Aktiv medlem = en medlem som vid minst ett tillfälle deltagit i föreningens verksamhet. Det vill säga inte bara aktiva idrottsutövare utan även ledare, funktionärer, styrelse och motionärer.

OBS! Se även till att uppdatera uppgifter som styrelsemedlemmar, kontaktuppgifter (adress och e-post) i IdrottOnline.

Senast uppdaterad
2022-12-08
Publicerad
2023-02-27
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Victoria Moberg
victoria.moberg@skidor.com

Huvudsponsor