Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning

Barn & ungdom

En bild

Bli en stjärna på skidor!

Här ovan ser ni utvecklingsmodellen för längdskidor.
Inom längdskidåkningen finns det en plats för alla som önskar, oavsett ålder, tidigare erfarenheter eller tävlingsambition.
Genom vår utvecklingsmodell - Blågula vägen vill vi inspirera och vägleda dig som är ledare, förälder eller aktiva till nyfikenhet och intresse för varje individs utveckling.

Utvecklingsmodell - Blågula vägen

"Alla kan bli en stjärna på skidor utifrån sina egna förutsättningar"

Det är Svenska Skidförbundets motto med all barn och ungdomsaktivitet för längdskidor. Vi vill att så många barn som möjligt ska få chansen att hitta glädjen i längdskidåkning. Alla barn är olika, utvecklas i olika takt och har olika driv i sitt idrottande – alla har de en plats inom längdskidåkningen, om de vill.

För att ha en tilltalande barn - och ungdomsverksamhet krävs det att vi involverar just barn och ungdomar, ger dem delaktighet och lyssnar på deras åsikter. Svenska Skidförbundet jobbar kontinuerligt med det arbetet och synpunkter är alltid välkomna.

Här på skidor.com kan både ledare och föräldrar hitta tips och information om så väl träning och tävling, som utrustning och vallning. Under vallning och utrustning finns ett antal filmer som ger konkreta tips för vallning till barn och ungdom.(länk)

I Stjärna på skidor ingår material och aktiviteter som på olika sätt skapar skidglädje. Välj aktivitet här eller klicka dig vidare i menyn.

Senast uppdaterad
2023-01-09
Publicerad
2022-11-14
Skribent
Jenny Limby
Kontaktperson
Jenny Limby
jenny.limby@skidor.com
070-370 00 93

Main partner

Premium partner